Vissza az oldal tetejére

Régészek a világ tetején

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Amikor 1956-ban a szabadság szele közelített Magyarország felé, a László Gyula szárnyai alatt nevelkedett ifjú régész-muzeológus, Erdélyi István kelet felé utazott, hogy egy nemzetközi expedíció tagjaként a régészeti szempontból még ismeretlen fehér folt, a Pamír őstörténetének felderítésében vegyen részt.


A szovjet hegemónia kialakulásával Erdélyi már olyan helyekre is eljuthatott Belső-Ázsiában, ahová néhány évtizeddel korábban Stein Aurél még hiába próbált eljutni. Bár az expedíció nehézségei nem hasonlíthatók az elődökéhez, még az 1956-os Pamír-expedíciónak is alaposan meg kellett küzdenie az elemekkel, az óriási hegyláncokkal vagy akár a hegyi rablókkal is.


A számos korabeli fényképfelvétellel illusztrált kötet igazán érdekes olvasmány lehet az ázsiai nomád népek történelme iránt érdeklődőknek, hiszen egy igen jelentős eredményekkel hazatérő expedíció történetét ismerheti meg az olvasó. Az első kézből származó beszámolót ugyanakkor még különlegesebb élménnyé varázsolja a szerző könnyed, olvasmányos stílusa.


Méret (mm): 239 x 225 x 13
Oldalszám: 132
Megjelenés: 2008. Tovább...

Ár: 2803 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek