Vissza az oldal tetejére

Reklámélet Pest-Budán és Budapesten 1845-1945

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


"A Reklámélet Pest-Budán és Budapesten 1845-1945 című album kiadásával többet támogattunk egy könyv puszta megjelenésénél.

Ha az olvasó éppen csak átpörgeti ujjai között a lapokat, akkor is elámul a képek régimódi báján, a korabeli utcaképek gazdagságán, a villódzó fényreklámok technikai színvonalán, és rácsodálkozhat arra, hogy a köztéri reklám már milyen régóta része Budapest életének.

A hazai reklámélet az utcákon kezdődött. Kinek ne rémlene fel emlékezetében, hogy Budapest világvárosként híres volt kávéházairól és zsúfolt sétálóutcáiról? Ki ne látta volna régi képeken, filmeken, mily módon határozták meg a korabeli városkép karakterét a színes utcai hirdetések, plakátok? A fényes kirakatok mellett ügyesen elhelyezett reklámtáblák, az 1870-es években megjelenő hirdetőoszlopok gyorsan népszerűvé váltak, és megjelentek mellettük a házak falán, a kerítéseken a mai óriásplakátok elődei is. Budapest igazi világváros volt, és ezt színvonalas és egyedi köztéri hirdetései is igazolták.
Jómagam a "80-as" évek közepén kezdtem köztéri hirdetésekkel foglalkozni. Akkoriban még állami monopóliumként kezelték ezt a fajta médiumot is. A rendszerváltozással aztán lendületet kapott ez az iparág, és cégem - ma már piacvezetőként - igyekszik a köztér hajdan volt minőségét és presztízsét visszaállítani.

A Reklámélet Pest-Budán és Budapesten című könyv kiadása ezért volt fontos számunkra. A régi korok példáiból okulva, híres képző- és iparművészek által tervezett plakátokat csodálva közösen ébredhetünk rá arra, hogy a színvonalas, szépen kihelyezett, vonzó kreatív anyagot tartalmazó köztéri hirdetések a 21. században még inkább életünk részévé válhatnak. (...)

Ez az album régi korok utcáira csábítja a kedves olvasót. Haladjunk együtt a plakátok, hirdetőoszlopok színes forgatagában úgy, hogy tudjuk: ma éppen ilyen forgatag vár bennünket, ha a könyv olvasása után kilépünk az utcára." (Sopronyi János ügyvezető igazgató, Multireklám Kft.)


Szerkesztő : Csapó Katalin; Karner Katalin
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639508040
ISBN : 9639508047
Megjelenés : 2003.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 272
Méret [mm] : 240 x 325 x 23
Tömeg [g] : 1 900 Tovább...

Ár: 7021 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek