Vissza az oldal tetejére

Rém hangosan és irtó közel

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

ISBN szám: 9789632661087

A New York Times bestsellere, az év legjobb könyve a Los Angeles Times, a Washington Post Book World, a Chicago Tribune, a St. Louis Post-Dispatch és a Rocky Mountain News szerint.

Jonathan Safran Foer már első, "Minden vilángol" című nagy sikerű könyvével generációja egyik legeredetibb írójaként tűnt fel. Új regényében humorral, gyengédséggel és félelemmel vegyes tisztelettel néz szembe kortárs történelmünk traumáival.

A kilencéves Oskar Schell titkos küldetésre indul, melynek során végigjárja New York öt kerületét. Célja, hogy megtalálja azt a zárat, amelybe beleillik az a rejtélyes kulcs, ami a szeptember 11-én a World Trade Centerben meghalt édesapjáé volt. A látszólag lehetetlen feladatra vállalkozó Oskar számtalan túlélővel kerül kapcsolatba kalandos, megindító és végül megnyugvást hozó utazása során.

Mit tegyen az ember, ha Manhattanben él, kilencéves, és feltaláló, ékszertervező, ékszerkészítő, amatőr entomológus, frankomán, vega, origamista, pacifista, dobos, amatőr csillagász, számítógép-tanácsadó, amatőr régész, továbbá ritka pénzérmék, természetes halált halt pillangók, miniatűr kaktuszok, Beatles-kegytárgyak, féldrágakövek és egyebek gyűjtője?

Mit tegyen az ember, ha kilencéves, és 2001. szeptember 11-e óta nem látta az apját? Ha nincs más fogódzója, csak a régi holmik, és az üzenetrögzítő magnószalagja apja utolsó telefonhívásaival, amit el kell rejtenie az anyja elől? Mit tegyen, ha talál egy titokzatos borítékot az apja szekrényében, amelyben csak egy kulcs lapul, és a papíron egyetlen szó: Black?

Viszonylag egyszerű: fel kell keresni az összes Black nevű embert New Yorkban, és megtudakolni, hogy milyen zárat nyit a kulcs. Ami 216 lakáscím. Vagy megkeresni a zárat, bár minden 2777-ik másodpercben egy újabb zár születik New Yorkban. Kissé bonyolítja a dolgot, hogy hősünk betegesen retteg a tömegközlekedéstől, ezért mindenhova gyalog megy.

És persze számos más megválaszolandó kérdés akad. Vajon szerelmes lesz-e még egyszer a mama? Ki a titokzatos bérlő, aki beköltözött a nagyihoz? Mit rejt a magnószalag, amin a papa utolsó üzenetei vannak?

Erre ad választ Jonathan Safran Foer több nemzedéken átívelő családtörténete. Egy megrendítő regény, egy elképesztő intelligenciájú és képzelőerejű kisfiú odisszeiája, aki a World Trade Center összeomlásakor eltűnt papáját keresi.

A könyv alapján készült, két Oscar-díjra jelölt filmet Sandra Bullock és Tom Hanks főszereplésével március 8-tól játsszák a hazai mozikban.

Tovább...

Ár: 2990 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Termék leírás

Rém hangosan és irtó közel - Szórakoztató irodalom, Családregény

A 2 Oscar-díjra jelölt film alapjául szolgáló regény
Eredeti cím: Extremely Loud and Incredibly Close
EAN: 9789632661087, ISBN: 9632661087, Oldalszám: 388, Méret[mm]: 125 x 195 x 25

További információk
Szerző: Jonathan Safran Foer
Kiadó Cartaphilus Könyvkiadó
ISBN szám 9789632661087
Kiadás éve: 2009.
Oldalak száma: 388
Áfa kulcs: 5 %
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek