Vissza az oldal tetejére

Rockcirkusz

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

"Amikor 1877-ben Edison feltalálta a fonográfot, bizonyára nem sejtette, hogy egy új művészeti forma technikai alapjait hozta létre. A hangrögzítés forradalma alapjaiban változtatja meg a zenei kommunikáció lehetőségeit.

A XX. század második felében megszületett a dalforma. Az énekelt ritmusos szövegek mindig is nagyon könnyen rögződtek az emberek lelkében, de csak a hatvanas években terjedt el az a technika, amivel ez az ősrégi forma bevonult a háztartások csendjébe. A lemezekre énekelt számok, mint a zenei-irodalmi iparművészet produkciói, tömegesen sokszorosítható és terjeszthető termékké váltak. Kialakultak azok az ipari formák, amelyekbe bele lehetett préselni, ha volt, a művészi mondanivalót.

A dalok jelenléte akkor vált igazán fontossá, amikor a hatalom őrzőinek éberségét kijátszva mindenkihez elvitték a jelenlét üzenetét. A műfaj hazai története különösen izgalmas és tanulságos lehet mindazoknak, akik mindig is érezték, és akiknek ma sem mindegy, hogy miről szól a dal." (Bródy János)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639553798
ISBN : 9639553794
Megjelenés : 2005.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 224
Méret [mm] : 238 x 328 x 16
Tömeg [g] : 1 210 Tovább...

Ár: 7505 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek