Vissza az oldal tetejére

Rózsa Sándor

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Aki szereti a népszerű, de tudományos alaposságú történelmi tárgyú műveket, biztosan élvezettel fogja végig olvasni Minamizuka Shingo, a jeles japán "hungarológus" könyvét.

A kitűnő történész, a Tokiói Egyetem professzora évtizedek óta a magyar kultúra, a magyar történelem tolmácsolója, közvetítője és kutatója Japánban. Jelen műve, amely az angol kiadás alapján kerül a magyar olvasóközönség elé, a magyar történelem egyik sajátos fejezetéről, egyik legizgalmasabb figurájáról. Rózsa Sándorról, a betyárról, a "szociális banditáról" mond újat és eredetit. Rózsa Sándor, "a betyár" meghatározó szerepet játszott a 19. század végén felerősödött magyarországi agrárszocialista mozgalom történeti előkészítésében. A század végére kiteljesedett mozgalom jobb munkafeltételeket és földreformot követelt a parasztság számára. A "társadalmi bandita" fogalmának elméleti kifejtéséből kiindulva a szerző a 19. századi magyar agrártársadalom részletes, alapos történeti elemzését nyújtja művében.

A magyar történelem e sokat vitatott, de annál kevésbé feltárt alakja nemcsak a sajátos hazai betyárok "tipikus" megtestesítőjeként áll előttünk, hanem a jelenség európai összevetésben is hozzáférhetővé válik.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632361994
ISBN : 9632361994
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 186
Méret [mm] : 158 x 224 x 11
Tömeg [g] : 280 Tovább...

Ár: 2090 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek