Vissza az oldal tetejére

Serdülők az iskolában

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


E jegyzetet a mindennapok pedagógiai gyakorlata hívta életre. A mindennapok pedagógiájának (egyik) nagy kihívása: a serdülők nevelésének/oktatásának nehézségei.

Kiváló pedagógusok tapasztalják a serdülők „furcsaságait”: „beszól az órán”, „nem tanul”, „hazudik”, „késik” stb. Mit lehet tenni? Milyen módszereket lehet követni, melyek nem ártanak, hanem építenek?

Ez a jegyzet ilyen és hasonló kérdésekre, kételyekre kíván reflektálni. (Ennélfogva, döntő mértékben iskolai helyzetekre keres választ, ám ha valaki értően olvassa, „házi használatra” is alkalmazható(k) a jegyzet szemlélete, ajánlásai.) A szerző nem gondolja, hogy ő „mindent” tud, nem kíván receptajánlatot adni - de gondolatokat kíván ébreszteni és kreatív pedagógiai folyamatokat gerjeszteni - ha ez nem tűnik szerénytelenségnek. Szemléletet kíván alakítani azzal, ahogyan látja és láttatja a serdülőkori megnyilvánulásokat; ahogyan látja és láttatja azt a szeretetből, aggodalmakból, erőfeszítésekből, haragból, reménytelenségből és reménykedésből szövődő erőteret, melyben a serdülő él és fejlődik.

A kötet ötleteket, gondolatokat, ajánlásokat tartalmaz arra nézve, miből, honnan erednek a „kellemetlen” megnyilvánulások; hogyan érdemes gondolkodnunk ezekről; az azonos megnyilvánulások mögött milyen sokféle, különböző ok rejtőzhet, s hogy a megfelelő pedagógiai bánásmódot azonos megnyilvánulás esetén is az okok különbözősége határozza meg.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639103443
ISBN : 9634463444
ISSN : 0238-2482
Megjelenés : 2005.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 136
Méret [mm] : 142 x 197 x 8
Tömeg [g] : 160 Tovább...

Ár: 1140 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek