Vissza az oldal tetejére

Sokféle modernitás

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről


Merre haladnak a globális kulturális trendek? Milyen sajátosságokkal, milyen dinamikával jellemezhető az a történelmi kor, amelyben élünk?

A sokféle modernitás elmélete, e kötet témája, miközben ilyen és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ, azoknak az eltérő kulturális, történeti és politikai környezeteknek a jelentőségét hangsúlyozza, amelyekben a modernizáció lezajlott és zajlik ma is.

A modern társadalom nem egyenlő gazdasági struktúrákkal és politikai intézményekkel, a technikai, technológiai modernizációval, hanem magában foglalja a társadalmi élettel kapcsolatos, kulturálisan mintázott elképzeléseket - ezeket nevezzük "social imaginary-nek", a mindennapi életet, valamint a kulturális jelentéseket és koncepciókat is. Ez a szemlélet úgy tekint a modernitásra, a modern társadalmi rendre, mint kulturális rendszerre, azaz a kulturális jelentések és koncepciók, a mindennapi élet, tudás és gyakorlat lokális modelljeire.

E tanulmánygyűjteményben a téma olyan klasszikusainak munkáit találjuk, mint Charles Taylor, Arjun Appadurai vagy Shmuel Eisenstadt.


Szerkesztő : Niedermüller Péter; Horváth Kata; Oblath Márton; Zombory Máté
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632361185
ISBN : 9632361185
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 286
Méret [mm] : 158 x 225 x 15
Tömeg [g] : 430 Tovább...

Ár: 2565 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek