Vissza az oldal tetejére

Szép vagy, gyönyörű vagy...

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Garbo Kiadó

"Az elszakadás, az elválás mélyen megsebző fájdalmát életünk során szinte mindannyian átéltük és átéljük valamilyen formában. Nehezen feldolgozható élmény. Abban a korban azonban, amelyről ez a dokumentum-regény szól, nagyon sokak általános életérzése volt az elszakítottság, vagy az elszakítottságtól való állandó félelem.

Különös műfaj a dokumentum-regény műfaja. A dokumentum-jelleg biztosítja a történelmi hitelességet, a regény-forma pedig egészen közel hozza, életszerűvé teszi az olvasó számára a szereplők megpróbáltatásokkal teli történetét.

Magyarország Trianon utáni elesettségéről, a II. világháború idején s az azt követő években átélt kiszolgáltatottságról mindannyian hallottunk. A tényeket ismerjük. Ahhoz azonban, hogy ez az ismeret történelmi tanúsággá váljon a későbbi nemzedékek számára, meg kell állnunk gondolatban, és hagyni, hogy ismereteink egy-egy ember vagy család egyéni sorsát figyelemmel végigkísérve szinte „személyes” élménnyé váljon bennünk.

Ebben segít nekünk Simon Sarolta és Ternai András könyve, amely egyben példát is állít elénk: a kitartás, a hazaszeretet, a küzdeni akarás, és nem utolsó sorban az emberi kapcsolatok, az összetartozás hatalmas erejét." (dr. Bölcskei Gusztáv)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789638784513
ISBN : 9638784513
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 244
Méret [mm] : 146 x 204 x 17
Tömeg [g] : 400 Tovább...

Ár: 2470 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek