Vissza az oldal tetejére

Szeretettel vár Pest megye

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

"A világ közepe talán nem, de Magyarország közepe nálunk, Pest megyében, Pusztavacson található. A térképészek egy 1968. évi kezdeményezést követően azonosították Magyarország földrajzi középpontját. A történészeknek köszönhetően azonban tudjuk, hogy ennek a területnek már István király idejében is központi szerepe volt.

Különleges esztendő 2009 Pest megye és az egész ország számára. Ezer évvel ezelőtt alakultak meg a magyar megyék, amelyek Szent István államépítő művének egyik legfontosabb, máig élő örökségévé váltak. Az 1009-ben alapított Visegrád vármegye volt Pest megye elődje.

Megyénk egyik végét ma a Dunakanyar, a Kárpát-medence talán legszebb hegyvidéke a Pilis-hegység, a másik végét az "Alföld kapuja" jelzi. Pest megyét keresztülszeli a Duna, de összekötötte és mai napig össze is köti Európával. Svábok, szlovákok, szerbek is itt találták meg a szülőföldjükre emlékeztető tájat. Ebből született az itt jelenlévő nemzetiségi és kulturális sokszínűség. Költők és írók, festők és szobrászok, építészek, zenészek vallják szűkebb pátriájuknak a megyét. Munkájuk nyomán megszámlálhatatlan érték született nálunk itt Pest megyében, amelyek nélkül szegényebb lenne a világ. Az ezeréves megyénk ezernyi élménnyel várja az idelátogatókat, melyből e kötet színes ízelítőt ad." (Dr. Szűcs Lajos)


Nyelv : magyar; angol; német; olasz; horvát; kínai; lengyel; finn; ukrán; szlovák
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639843127
ISBN : 9639843127
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 96
Méret [mm] : 157 x 157 x 12
Tömeg [g] : 280 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek