Vissza az oldal tetejére

Szimbólumok, jelek, mítoszok

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

A szimbólum etimológiailag a görög sambellin - együvé kapcsolni szóból ered. A sumbalon eredetileg egy ismertetőjel, két részre vágott tárgy volt, amelyek egymáshoz való közelítése lehetővé tette a tulajdonos számára, hogy mindkét részt megismerje, hogy azok, mint két testvér közel kerüljenek egymáshoz, és eszerint üdvözöljék egymást, jóllehet korábban soha nem találkoztak.


Ebben az értelemben a szimbólum egyfajta összekötő elementum, mégpedig a közvetítés és az analógia nagyszerű lehetőségeivel. Egyesülnek az ellentétek, minek folytán csökken az ellenállás. Részvétele nélkül semmit sem lehet megérteni, és semmit sem lehet közölni. A logika függvénye, mivel az ekvivalencia elképzelésére hivatkozik, és maga a matematika saját számaival egyetemben csupán szimbólumokban jut kifejezésre.


A szimbólumok, jelek egyfajta kifejező erői úgy a pszichében zajló folyamatoknak - legyen az betegség, változás vagy éppen egy új lehetőség feltűnése -, mint az emberi élet során történő beavatási-önbeavatási stációknak is, legyen az álmokban közölve, vagy történjen spontán felismerés által.


A szimbólumok segítenek megismerni önmagunkat és a minket körülvevő világban zajló folyamatok mögött saját mítoszunkat, helyünket és utunkat tudatosítani.


Méret (mm): 172 x 240 x 7
Oldalszám: 104
Megjelenés: 2008. Tovább...

Ár: 2571 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek