Vissza az oldal tetejére

Színházi történetek szobában, kirakatban

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

"Az élet folyamatosságából szemlélve a színház kiemelt hely és pillanat (...) kicsit mint ünnep a hétköznapok között (...) amikor az idő azzal töltődik fel, hogy testileg-lelkileg készülődünk, készülődöm, este érkezik a közönség, amikortól nem ugyanazok a "valóság" határai, mint tegnap és ma, mert megváltoznak attól, hogy itt vannak a nézők, és arra az időre ugyanarra figyelünk, ugyanazon nevetünk.

Mégis, az a közös világ -a Budapesten kialakult második nyilvánosság-, amire mi apellálhattunk volna, nem volt valós tér, csupán illúzió. Pedig Dohány utcai megmozdulásaink és megszólalásaink ezt a közös világot érintették. Ez lett volna a mi szobaszínházunk igazsága, ami nem a jó, hanem az élő színház kritériuma.

Mi azért maradtunk fenn tizenöt éven keresztül, mert a színházi alkotómunkában és az életben is egymásra voltunk utalva -Budapesten eleinte csak nem fogadtak be, azután pedig betiltottak, NewYorkban eleinte idegennek, azután pedig csodabogárnak néztek-, mert egymás énjét keresztezve ideig-óráig szerettük egymást, mert a gyerekeinket a kivándorlás után évekig közösen neveltük, és nem kérdeztük meg tőlük, hogy tetszik-e vagy sem, mert jobb volt egymás ellenére is színházzal próbálkozni, mint egymás nélkül mással foglalkozni, mert azt képzeltük, hogy a siker biztosítja a megélhetést." (A szerző)


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789630587938
ISBN : 9630587938
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : cérnafűzött kötött
Oldalszám : 468
Méret [mm] : 176 x 244 x 23
Tömeg [g] : 760 Tovább...

Ár: 3420 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek