Vissza az oldal tetejére

Sztálin titkosszolgálatában

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A magas rangú szovjet hírszerzőtisztek közül Krivickij volt az első, akinek volt bátorsága dezertálni, és nyilvánosságra hozni az általa ismert titkokat 1939-ben. 1940-ben, Angliában, kis híján leleplezte a "Cambridge 5" csoportot, azt a szovjet kémekből álló hálózatot, amely megfertőzte a brit hírszerző szolgálatot, és amelyet Kim Philby vezetett. Európa azonban túl veszélyes volt számára, itt nem rejtőzhetett el. Meggyőződéssel hitte, hogy Amerikában biztonságban lesz, azok a titkok azonban, amelyeket magával hozott, örökre fogságba ejtették. Sztálinnak gyorsan kellett cselekednie, ha meg akarta védelmezni kiterjedt hírszerző hálózatát. Attól a pillanattól kezdve Krivickij számára nem volt menekvés a szovjet gyilkosok elől.
A szobalány akkor találta meg a hullát, amikor 1941. február 10-én reggel 9:30-kor bement, hogy kitakarítson a szobában. Az ajtót a folyosón levő ágyneműraktár falán függő kulccsal nyitotta ki, és amikor benézett, egy ember lábait látta meg, amint az ágyon fekszik. A fekvő férfin nadrágot és zoknit vett észre, így bement a szobába megkérdezni, jöjjön-e vissza később, ha esetleg zavarja a vendéget. Nem jött válasz. Mikor megérkezett a rendőr őrmester, (a szobalány) elmondta neki:
- Akkor odamentem az ágyhoz, hogy megnézzem, mi a baj, és láttam, hogy a feje körül minden csupa vér... Aztán észrevettem, hogy nem lélegzik...


Eredeti cím : In Stalin"s secret service
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633686713
ISBN : 9633686717
Megjelenés : 2003.
Kötésmód : ragasztott kötött védőborítóval
Oldalszám : 464
Méret [mm] : 145 x 215 x 40
Tömeg [g] : 660 Tovább...

Ár: 2849 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek