Vissza az oldal tetejére

TB-ismeretek lépésről lépésre - Kifizetőhelyi tudnivalók

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
A társadalombiztosítás szinte végig kíséri életünket, átszövi mindennapjainkat. Részesei vagyunk, ha valamilyen jogviszonyt létesítve járulékot fizetünk, amikor gyógyszert váltunk ki, egészségügyi ellátást veszünk igénybe, vagy már nyugdíjasok vagyunk. Társadalombiztosítás nélkül nem létezik szociális biztonság. Ugyanakkor azonban a társadalombiztosítási jogszabályok sűrűjében nem könnyű kiigazodni, akár a kötelezettségeinket keressük, akár a jogosultságainkkal szeretnénk tisztában lenni.

Ebben kíván segítséget nyújtani ez a kiadvány, amely ismerteti a társadalombiztosítási jogviszonyokat, bemutatva az ezzel összefüggő nyilvántartásokat és adatszolgáltatásokat, részletezi a járulékfizetési szabályokat, és kitér a nyugellátásokra és a nyugdíjszerű rendszeres ellátásokra is, valamint foglalkozik a nyugdíjbiztosítási eljárásokban érvényesülő felelősségi szabályokkal és a jogorvoslattal.

A könyv elsősorban a kifizetőhelyi ügyintézők munkáját segíti, de hasznos tudnivalókat tartalmaz e téma iránt érdeklődők számára is. Az egészségbiztosítást jelentősen érintő egészségügyi ellátórendszer átalakítása még nem fejeződött be, így az ezzel kapcsolatos ismeretanyag ebben a kiadványban nem szerepel, mint ahogyan a családtámogatási ellátások sem, amelyek megállapítása ez évtől már nem tartozik a kifizetőhelyek feladatkörébe.


Méret (mm): 175 x 245 x 15
Oldalszám: 240
Megjelenés: 2008. Tovább...

Ár: 8978 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek