Vissza az oldal tetejére

Telep-antológia

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Kiadó: Scolar Kiadó

A költői csoportosulások korát éljük. E csoportok közül az egyik markánsabb vonalat képviseli a tizenegy fiatal magyar költőt tömörítő Telep-csoport. (A költészeti műhely tagjai: Bajtai András, Deres Kornélia, Dunajcsik Mátyás, Ijjas Tamás, Krusovszky Dénes, Nemes Z. Márió, Pálffy András Gergely, Pollágh Péter, Sirokai Mátyás, Sopotnik Zoltán, Szabó Marcell.)

A művészi pályájuk elején álló lírikusok nagy hatást gyakorolnak a világhálón kibontakozó irodalmi életre - a Krusovszky Dénes által 2005-ben alapított blog (http://telep.freeblog.hu/) napjainkra a kortárs magyar költészet legjelentősebb szegmensét alkotja.

A Telep-csoport fellépése a kortárs magyar líra elmúlt éveinek egyik legfontosabb eseménye. Ezek az egyéni hangon megszólaló fiatal lírikusok, akiket (többnyire) távolságtartás jellemez a technéközpontú újholdas hagyománytól, már most is izgalmas teljesítményeket hoztak létre. A tervezett versantológia csoportos teljesítményként rögzítené mindezt, s ennek folytán határozottan kirajzolódnának az egyéneket összekötő közös szálak, összecsengések, mindazok a poétikai előfeltevések, amelyek meghatározzák a kortárs magyar líra legújabb generációiban végbemenő fejleményeket. A Telep-antológia címen megjelenő verseskötet figyelemre méltó költészettörténeti pillanatot kíván rögzíteni: a Telep-csoport körébe tartozó tizenegy szerző többsége már túl van bemutatkozó kötetén, de még nem tartoznak a meghatározó, első vonalbeli irodalmi kánonhoz. Ez a kötet - az önértékén túl - a későbbi pályák felől visszatekintve fontos dokumentuma lehet a kétezres évek magyar költészetének.

A Scolar Kiadó által megjelentetett kötet közel 80 verset nyújt át az olvasónak.


Főszerkesztő : Illés Andrea
Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789632441009
ISBN : 9632441009
Megjelenés : 209.6.4.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 160
Méret [mm] : 126 x 200 x 13
Tömeg [g] : 190 Tovább...

Ár: 2090 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek