Vissza az oldal tetejére

Tépett tollú madár

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

1939 nyarán jelent meg dr. Lajos Iván, a legitimista meggyőződésű pécsi jogász és történeti szakíró látszólag jelentéktelennek tűnő könyve, a Németország háborús esélyei a német szakirodalom tükrében. Az alig százoldalas tanulmány alaposan felforgatta a háborúra készülő ország belpolitikai életét, és örökre zátonyra futtatta szerzője karrierjét. A később Európa-szerte "Szürke könyv"-ként ismertté vált munkájában ugyanis azt fejtegette, hogy Németország amennyiben háborúba kezd, biztosan elveszíti - továbbá, hogy nem kerülhetik el rossz sorsukat azok sem, akik segítik abban.

Egy hónap alatt kilenc kiadásban fogyott el a könyv, és ami további reménnyel töltötte el, hogy hetek alatt lefordították német, angol, francia, svéd, holland és portugál nyelvre, később Argentínában is megjelent. 1939 szeptemberében, Lengyelország megtámadása után, példátlan sajtóhajsza indult ellene. A rövidesen bekövetkező Szovjetunió elleni támadás és Nyugat-Európa teljes lerohanása a végsőkig elkeserítette, mert szinte valamennyi jóslata bevált.

A megtorlás nem maradt el, dr. Lajos Ivánt 1944 márciusában, a megszállás első napján a Gestapo letartóztatta és Mauthausenbe deportálta.

A német koncentrációs tábort még túlélte, a Gulagot azonban, ahová 1946-ban vitték, már nem. Sok év után is hiába várták vissza a Szovjetunióból, ahová azt sem tudták, miért és milyen körülmények között deportálták.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633688144
ISBN : 9633688140
Megjelenés : 2005.
Kötésmód : ragasztott kötött
Oldalszám : 288
Méret [mm] : 106 x 176 x 23
Tömeg [g] : 300 Tovább...

Ár: 2374 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek