Vissza az oldal tetejére

Tranzitszálló

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

Majoros Sándor prózaírói munkásságában hűségesen követi első kötetének visszhangra váró kísérleti megközelítéseit. A kötet két kisregénye kiválóan illeszkedik ebbe a vonulatba.

Az Életünk tere a mindennapi kapcsolatrendszereink tabudöngetően megdöbbentő revíziója. Meddig mehet el egy anya a gyerekeivel való kapcsolatban? Felelősek vagyunk-e a családi viszonyaink alakításáért? Tudjuk-e értelmezni azokat az élethelyzeteket, amelyekhez csak a magunk optikáján keresztül építjük fel az előfeltevéseinket?

A Tranzitszálló névtelen turistájának egy ilyen semmiből jött, rémálomszerű, tökéletes elszigeteltségben kell megtalálnia a kommunikáció és azon keresztül a beilleszkedés lehetőségét. Mihez kezdenénk egy olyan országban, amelyről azt sem tudjuk, mi a neve, és hogy az ott lakók milyen nyelvet beszélnek? Az igazán izgalmas kérdés mindkét kisregényben az, hogy az ember a túlélés érdekében meddig hajlandó elmenni, és mit vállal fel az idegen világból vagy az eddig eltitkolt önmagából.

Az írói szándék szerint a Tranzitszálló akár a globalizáció paródiája lehetne, mert a főhőst körülvevő idegen környezetben megvan minden, ami a világon bárhol, mégsem működik semmi, mert elszakadtak körülöttük azok a szálak, amelyek ezt az egészet összekötik. De ugyanígy szertefoszlottak azok a hagyományosan vett szülő-gyerek kapcsolatok is, melyek szomorú pokoljárását az Életünk tere ábrázolja. A "Minden Egész eltörött" éjszakai kocsiútjának emlékére a XXI. század elején egy igazán izgalmas prózai kísérlet vár visszhangra.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639961050
ISBN : 9639961050
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 200
Méret [mm] : 123 x 183 x 12
Tömeg [g] : 200 Tovább...

Ár: 0 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek