Vissza az oldal tetejére

V. Károly és Magyarország

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
ISBN szám: 9789637340710
V. Károly mediterrán hadviselését Nyugaton részletesen ismerik. A XVI-XVII. században a császári politika közép-európai és földközi-tengeri összefüggéseire a Habsburg fivéreket szolgáló diplomatákon, politikaformáló egyházi és világi személyeken túl jelentős kortárs ideológusok, reneszánsz történetírók, világhírű színpadi írók hívták fel a figyelmet.

Ezzel szemben itthon - és a megfelelő feldolgozás hiányában Nyugaton egyaránt - immár több mint másfél évszázada Magyarország helyét V. Károly törökellenes politikájában az érdektelenség, a távolság és a meg nem valósult ígéretek kulcsszavai alapján határozzuk meg.

Mára jórészt feledésbe merült az a tény, hogy a XVI-XVII. században Európa a törökellenes harcokat nem az elszigetelt "nemzeti" frontok szemszögéből élte át, hanem pontosan látta az egyes régiók közötti kölcsönhatásokat és konstellációkat. Hasonló módon kikerült látókörünkből az is, hogy az okleveleken és könyvlapokon túl személyek is összekötik a két távoli térséget. A magyar végekre a császári szolgálatból érkező zsoldosok nem elhanyagolható hányada részt vett és karriert futott be a földközi-tengeri oszmánellenes összecsapások során.

E kötet célja tehát az, hogy a korábbi toposzok átértékelésével megtaláljuk Magyarország helyét V. Károly törökellenes politikájában.


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789637340710
ISBN : 9637340710
Megjelenés : 2008.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 312
Méret [mm] : 165 x 234 x 18
Tömeg [g] : 520 Tovább...

Ár: 3491 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Termék leírás

V. Károly és Magyarország - Történelem, Középkor, Könyv

További információk
Szerző: Korpás Zoltán
Kiadó Századvég Kiadó
ISBN szám 9789637340710
Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek