Vissza az oldal tetejére

Vad Ausztrália

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:

A föld egyetlen kontinense sem hasonlítható Ausztráliához. A hatalmas sziget 45 millió évvel ezelőtt szakadt el a többi szárazföldtől, s ennek köszönhetően elképesztően gazdag, színes és időnként egészen bizarr állatfajokkal dicsekedhet - a kontinensen található hüllők 90%-a, a madaraknak pedig 70%-a sehol másutt nem fordul elő a világon. A különféle kengurufajok és koalák mellett tojással szaporodó emlősök, hatalmas, röpképtelen madarak, fakúszó és repülő erszényesek népesítik be ezt a hihetetlenül izgalmas földrészt. Ausztrália egyúttal a veszély földje is: itt található a világon a legtöbb halálos mérgű kígyó, pók és medúza. A gazdag vadvilág páratlan szépségű tájon kapott helyet: földünk leglaposabb kontinensét helyenként ősi sziklák és vadregényes kőszirtek szabdalják.

Ausztrália partjait szegélyezik a világ legszebb korallzátonyai, köztük a világ egyik legpompásabb természeti csodája, a Nagy-korallzátony. Az ausztrál tengerek éppoly gazdag állatvilággal dicsekedhetnek, mint maga a szárazföld, és a kontinenst körülvevő ezernyi sziget mindegyike maga az életre kelt csoda. Az Új-Guineához hasonló buja növénytakaróval és egzotikus állatokkal megáldott trópusi paradicsomoktól kezdve az egészen kopár, állandó viharoktól sújtott szubantartktiszi szigetekig bezárólag minden megtalálható itt. A távoli és elszigetelt Új-Zélandon és Új-Kaledóniában ugyancsak olyan növények és állatok fordulnak elő, amelyek sehol másutt nem találhatók meg a világon.
A Vad Ausztrália című kötetet fellapozva az olvasó megtudhatja, hogyan jött létre ez a hihetetlenül izgalmas térség; hogyan alakult ki csodálatos vadvilága, megismerkedhet a legszebb tájakkal és a legérdekesebb állatokkal, s közben arra is fény derül, hogy maga az ember milyen hatással volt erre a különös élőhelyre. A méltán népszerűvé vált televíziós sorozat nyomán született, több mint 200 lélegzetelállító színes fotóval illusztrált kötet e csodálatos szigetkontinens páratlan természetrajzi adottságaiból kíván ízelítőt adni.


Eredeti cím : Wild Australasia
Nyelv : angol; magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789633685181
ISBN : 9633685184
Megjelenés : 2003.
Kötésmód : cérnafűzött kötött, védőborítóval
Oldalszám : 240
Méret [mm] : 260 x 285 x 22
Tömeg [g] : 1 400 Tovább...

Ár: 8541 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek