Vissza az oldal tetejére

Véres húsvét

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Allprint Kiadó

"Könyvünk témája igen kényes, érzékeny. Mindig is az volt, ma talán még inkább annak mondható. Nevezetesen a zsidókkal kapcsolatban évszázadok óta felvetődő vérvád kérdéséről van szó. Szélesebb értelemben a kereszténységgel szemben kialakult zsidó hagyományokról, azok alapjairól, okairól.

A kérdéskör olyannyira neuralgikus, hogy szinte azonnal megkapja már csak a kérdést felvető is az antiszemita jelzőt, de akár még ennél keményebbeket is. Meghökkentő módon azonban a kötetet jegyző úriember személye egyáltalán nem sorolható semmiféle antiszemita, ultrajobb vagy bármely hasonló kategóriába.

Toaff professzor ugyanis talpig zsidó ember, a zsidó kultúra jeles képviselője. Munkásságán kívül ezt jelzi származása is; apja, Elio Toaff 51 esztendeig volt Róma főrabbija. A kötet szerzője a középkori zsidóság mélyreható tanulmányozásával szerzett hírnevet magának nemcsak Olaszországban és Izraelben.

Könyvét a szerző a következő gondolattal kommentálta: "A zsidók történetéről írni nem ugyanaz, mint zsinagógában prédikálni, illetve nem is arról szól, hogy népünk szentjeit és mártírjait ünnepeljük állandóan. Épp ezért a történész munkája mindig nehéz, néha fájdalmas és bizony egyáltalán nem hálás." A krimik izgalmasságával vetekedő mű a középkori zsidóság kultúrtörténetével foglalkozik földrészünkön a 12-iktől a 16-ik századig terjedő időszakban. Az Európában élő zsidók, különösen az askenáziak küzdelmes életét - szokások, üzleti tevékenységek, ünnepek, rituálék, vallási előírások, titkos tanítások stb. - ismerhetjük meg. A kötetben található gazdag, színes, izgalmas ismeretanyag jelentős történelmi kurzussal ér fel és ezen kívül számos társadalmi feszültség - nemcsak a zsidó-keresztény - jobb megértését teszi lehetővé."


Nyelv : magyar
Áfa kulcs : 5%
EAN : 9789639575318
ISBN : 9639575318
Megjelenés : 2009.
Kötésmód : ragasztott kartonált
Oldalszám : 304
Méret [mm] : 145 x 205 x 23
Tömeg [g] : 340 Tovább...

Ár: 3230 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek