Vissza az oldal tetejére

Zsidó konyha

Legyen Ön az első, aki véleményt ír erről a termékről

Szerző:
Kiadó: Vince Kiadó
Alig akad kultúra, amelyben az ételkészítés és- fogyasztás módjának olyan erőteljes vallási vetülete van, mint a judaizmusban, és ahol az olyan szerves része a rítusnak, mint ebben. A zsidó konyha alapelvei a kasrutnak nevezett igen pontos szabályrendszerből következnek. Ennek fundamentális eleme, hogy rituális tisztaság szempontjából az állatokat ehetőkre és nem ehetőkre osztja. A héber kasér - kóser - szó jelentése tiszta, jótékony, értékes, megengedett, ennek ellentéte a "tépett" jelentésű tréfá - ebből lett a magyar köznyelvben már tágabb értelemben is használt tréfli -, amely eredetileg egyszerűen ragadozók által széttépett állatot jelentett, ma pedig mindazt jelöli, ami nem kóser.

... Az ünnepek lehetőséget nyújtanak a zsidó háziasszonynak, hogy megmutassa ügyességét, jártasságát, és a hagyományos ételek egyúttal jelképesen kifejezik az ünnepek számos vallási és történeti aspektusát.


Méret (mm): 164 x 246 x 10
Oldalszám: 64
Megjelenés: 2009. Tovább...

Ár: 1671 Ft

Az itt látható termék csak ismertetés, leírás, a katalógus része. Nem rendelhető tétel!

Kertészeti könyvek a Wiandt Kertészet webáruházában rendelhetők az alábbi linken:


Vélemények
Írja le saját véleményét

Only registered users can write reviews. Please, log in or register

Más könyvek